Junior Academy IJmond
Trainees

Over TTT IJmond

In oktober 2018 is Stichting Welzijn Beverwijk van start gegaan met het uitrollen van het project TTT IJmond Junior Academy. Naar aanleiding van een burgerinitiatief heeft de gemeenteraad zich na de zomer positief uitgesproken over een dergelijk initiatief in Beverwijk en heeft voor een pilot in 2019 gelden beschikbaar gesteld.

Het doel van TTT IJmond is de toekomstperspectieven van leerlingen van groep 7 en 8 van de basisschool te verbreden door verschillende vakgebieden te verkennen. Wij bieden ze de kans om hun talenten en interesses te ontdekken en vaardigheden te ontwikkelen die belangrijk zijn om verder te komen. Zij leren experimenteren met sociale rollen en lef ontwikkelen om met professionals om te gaan.

Voor 2019 is een pilot ingericht die van start is gegaan na de voorjaarsvakantie, vanaf zondag 3 maart. Deze pilot bevat zeven blokken van elk vier bijeenkomsten. Ieder blok behandelt een bepaald thema met daarbij horende beroepsgroepen. Per blok zullen de ouders/verzorgers een keer worden uitgenodigd voor het bijwonen van een presentatie die de trainees hebben gemaakt over datgene wat zij hebben gezien, gemaakt, gedaan, geproefd en beleefd.

De activiteiten vinden –met uitzondering van de regionaal vastgestelde schoolvakanties- plaats op zondag van 11.00 tot 14.30 uur in Wijkcentrum Prinsenhof, Beatrixlaan 2 te Beverwijk. Per blok is één bijeenkomst ingepland voor een excursie naar een plek/activiteit/expositie die aansluit bij het thema. Voor vervoer wordt daarbij gezorgd.

Schrijf je in

Wil je ook ontdekken hoe jouw toekomst eruit kan zien? Download dan het aanmeldformulier en meld je aan!