Junior Academy IJmond
Trainees

Bezoek aan TenneT

Bezoek aan TenneT in Wijk aan Zee

Op 14 november werden we door Kim en Maaike ontvangen bij TenneT aan de Zeestraat in Wijk aan Zee.

Daar kregen wij uitleg over hoe er elektriciteit naar je huis komt en waar je allemaal elektra voor nodig hebt.  We kregen via een presentatie en een maquette te zien hoe de leidingen van het windmolenpark in de Noordzee naar het station in Wijk aan Zee worden aangelegd. De kinderen konden zien en voelen hoe dik en zwaar deze leidingen waren. Daarna gingen we zelf aan de gang en mocht iedereen door middel van een batterij zelf stroom maken. Wat geleidt wel en wat niet, een spijker, citroenen? De pepernoten in ieder geval niet, dus die werden heerlijk opgegeten.

Bedankt Kim en Maaike van TenneT voor deze leerzame presentatie.

Recente berichten